"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 12 октября 2016 г.

                                    Від козаків до наших днів

         Днями в приміщенні районної бібліотеки для дітей відбулася екскурсія в історію  присвячена Дню українського козацтва та Дню захисника України.
          Присутні учні 5-Б класів ЗОШ №3 з вчителем історії Вольф Віктором Федоровичем  з цікавістю  поринули в захоплюючу історію виникнення та існування козацтва, в його обряди та звичаї, та роль нашого краю в його становленні яку розповіла бібліотекар Ручка Тетяна Анатоліївна. Учні  Давидов Радіон, Євсєєнко Анна, Кобильчук Олександра, Юрченко Ксенія, Бульон Даниїл, Риженко Ксенія, Гілко Мілена, Францішко Вікторія розповіли цікаві історії та вірші  з прочитаних книг про козацтво. Сьогодні козак – не той, хто одягнений у вишиванку й шаровари. Козак – це, передовсім, воїн за духом, і воюватиме він тільки за честь і свободу. Шляхетність, мудрість, відвага – три основні прикмети козака : шляхетного не підкупиш, мудрого не обдуриш, мужнього не залякаєш! І нині, у глибині душі кожного українця живе козак : воїн, який за рідну землю без роздумів віддасть своє життя.
        І нехай уже давно минули дні Запорізької Січі, але козацтво продовжує існувати, як існує в кожній людині прагнення до вільного та незалежного життя на своїй Батьківщині. Адже нам немає життя без України, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку; це мати, яку не обирають, як і долю; це пісня, яка вічна на цій землі. Велика, священна і прекрасна любов до нашої рідної України жила, живе і вічно житиме в наших щирих і чесних серцях.

                                           Завідуюча районною бібліотекою для дітей
                                            Янішевська Л. В.













Комментариев нет:

Отправить комментарий