"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 28 октября 2016 г.

НАВІЩО НАМ БІБЛІОТЕКА ?


         Це питання останнім часом досить часто  порушується в різних контекстах, на  різних рівнях.
         Дійсно, чи доцільне існування бібліотек в сучасному світі інформаційних технологій? Адже в суспільстві виросло нове  «покоління Інтернету», яке має змогу швидкого доступу до будь-якої інформації.
         Та ми забуваємо про категорію читачів певного віку, що виросли на культурі друкованої книги. Ніяка електрона книга чи  планшет не замінять їм тепла паперових сторінок.
         Саме для цих людей ми працюємо, намагаємось обєднати їх за спільними інтересами. З січня 2017 року при центральній районній бібліотеці для дорослих буде працювати клуб «Сузіря добра». Читачі матимуть  можливість відпочинку в атмосфері сердечної гостинності, обміну новинами, спілкуванням з цікавими людьми, обговорення з ними різних питань, в тому числі і прочитаних книг.
         Дружнє спілкування А. Сент-Екзюпері називав «єдиною справжньою розкішшю» і ми готові цю розкіш вам дарувати.
         27 жовтня в читальному залі відбулося останнє засідання клубу «Зимова вишня»:  Бенефіс читача «Буває мить якогось потрясіння: побачиш світ, як вперше у житті».
         Наш активний читач , ветеран праці В.В. Донцова , яка з дитинства  захоплюється поезією, мала змогу поділитися своєю творчістю з запрошеними гостями.
         Вірші і гуморески у її виконанні визвали у присутніх  цілу палітру емоцій, від сліз - до сміху.
         Дехто забажав взяти збірки з віршами Валентини Василівни, щоб перечитати вдома, поділитись з родиною. Нашій постійній, багаторічній читачці Ткаченко Валентині Павлівні автор люб’язно подарувала свій примірник  з дарчим надписом.
         І як же приємно було чути нам. Бібліотекарям, слова подяки від гостей: «Дякуємо Вам, що відірвали нас від городів і подарували годину теплого, змістовного спілкування».
         Присутні також ознайомились з книжковою виставкою «Мої вірші – моє багатство» на якій були представлені збірки з віршами та гуморесками Донцової Валентини Василівни.

Провідний бібліотекар читального залу Березівської ЦРБ-

Павлова Л. О. 












 

Комментариев нет:

Отправить комментарий