"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 20 октября 2016 г.

«Щире натхнення дитячих сердець»
         Наш час – особливий. Ми рішуче повернули в бік істинно європейських принципів існування нашого суспільства. І, як завжди, в момент піднесення національної свідомості, одним із головних аспектів спрямування загальних зусиль є культура слова. Мовна культура народу –це один із головних чинників формування високої свідомості, патріотизму, які так необхідні в державотворчий період України.
         Література – це перш за все мова, яка є однією із істинно духовних сфер розвитку людини. А мова – це колиска народу, його непересічне багатство. Тож і учити мові, залучати до творення її треба з дитинства.
         Культура та мистецтво мови завжди була предметом особливої ​​уваги, адже, щоб домогтися успіху, треба, перш за все, навчитися спілкуватися, багато читати та не лінуватися розвивати у собі талант.  Не є винятком і наша Березівщина, яка багата на таланти – юні поетичні зірки.
         20 жовтня 2016 року в приміщені читального залу Березівської ЦРБ (директор Павленко К.А.) відбулася зустріч обдарованих дітей – вихованців  літературного гуртка «Натхнення» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Черненко Тетяни Дмитрівни. Були присутні юні початківці -письменники і поети з різних шкіл Березівщини. Під час бесіди про силу слова, про роль літератури та мови у житті людини були прочитані твори, написані: Новацким В.І., Бевзюк Л.О., Щербатою Н.В., Калашник В.В., Кіпняк К.С., Жуковою Д.М., Посмітною В.К., Закальською К.Ф. та проведено аналіз почутого.  Також керівник гуртка Черненко Т.Д. розповіла дітям про складові літературної творчості, роди та жанри літератури, правила написання різних видів творів та ін., і запропонувала нові теми-завдання для створення нових власних творів.
         Гостинність працівників бібліотеки та теплі умови у світі книжок сприяли цікавій зустрічі.  

Наш кореспондент




Комментариев нет:

Отправить комментарий