"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 29 апреля 2015 г.

ПОПІЛ ЧОРНОБИЛЯ

         В дитячій районній бібліотеці був проведений вечір-реквієм «Попіл Чорнобиля». На захід запросили учнів  8-Б класу Березівської ЗОШ № 2, які прийшли разом зі  шкільним бібліотекарем М.М. Михайловою.
         Чорнобиль… Мертва зона… Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою, опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово руйнуються хати. Разом із ними руйнуються, зникають неповторні цінності поліської давнини.
         Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей,  особливо молодих, які помирають , але в тяжких муках. Ще багато століть ця трагедія буде нагадувати про себе вадами у новонароджених.
         Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла  про наших земляків березівчан, які приймали участь в ліквідації аварії. Учні декламували вірші: Мудрик Настя, Кікоть Оля, Мартинюк Аня, Албул Катя. Був показаний відеоролик про сучасну Чорнобильську зону та пісні.
         Тетяна Анатоліївна поглибила знання учнів про аварію на Чорнобильській АЕС , загострила відповідальність у дітей за оточуюче середовище. Сприймати чужу біду, чужий біль, як свою землю.

Заст .директора по роботі з дітьми -  Янішевська  Л.В.


Комментариев нет:

Отправить комментарий