"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 3 апреля 2015 г.

«Ми - памятаємо!»
         31 березня жителі Березівки і району відзначають славну дату  -день визволення від фашистських загарбників. Цей день  приходить до нас із весняним сонцем та теплом, коли все вкриваються свіжою зеленню, а дерева набухають бруньками, що ось-ось розпустять свої пагони і зацвітуть ніжним цвітом.
         Все менше стає свідків подій того часу, з пам’яті стирається пережите, молодь віддаляється від минувшини.
         З цього приводу центральна районна бібліотека організувала та  провела для учнів ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 годину мужності «… А бої  колишні і тривога, вічно хвилюватимуть серця».  Працівники бібліотеки Кожарновська Л. П. та Шубська І. П. нагадали присутнім про мужню оборону нашого міста, про героїв-визволителів та підпільників, які віддали своє життя за Березівщину. Допомагали їм учениці цієї школи Карпенко Ірина та Біферт Ольга, які декламували вірші Березівських поетів Спірко Христини, Дідур Юлії та Курносова Олександра. Гості бібліотеки мали змогу переглянути відео-ролик «В пам'ять про героїв», уривок хроніко-документального фільму «Освобождение». Звучали пісні : «Ты же выжил, солдат» у виконанні Т. Гвердцетеллі, «Журавлі» (Марк Бернес) та «Темная ночь». Був також переглянутий соціальний ролик «Уходят ветераны».
         У  цей пам’ятний, світлий, святковий і водночас сумний день ми повинні вкотре усвідомлювати значення таких слів, як мир, порозуміння і примирення. Нехай єднає усіх нас любов до України і турбота про її майбутнє. 


Зав. методико-бібліографічним відділом
центральної районної бібліотеки – Войтенко О. В. 






Комментариев нет:

Отправить комментарий