"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 29 апреля 2015 г.

«Відлуння війни – концтабори»
10 квітня 2015 року завідуюча Златоустівською бібліотекою Стефанців Г. В. та заст. директора з виховної  роботи Златоустівської ЗОШ 1-111 ст.
Кікоть С.М.  в школі, для учнів 6-11 кл. був провели урок історії присвячений Міжнародному дню визволення в’язнів фашистських концтаборів, який відзначають 11 квітня.
         І цього річ  напередодні  дня Великої Перемоги, виповнюється 70 років від історичного дня, коли в’язні концтабору в Бухенвальді підняли міжнародне повстання   проти гітлерівців і вийшли на волю. І ця подія сталася майже напередодні захоплення Берліна радянськими військами. Також учні дізнались про те, що на території Німеччини та окупованих нею країн під час воєнних років існувало приблизно 14 тис. концтаборів, в яких побувало майже 18 мільйонів людей.  Частина з них 5 мільйонів, були вихідцями з Радянського Союзу, а також  певний відсоток був із України. Концтабори ділились на чоловічі, жіночі і дитячі, але найбільше учнів зацікавило про дитячі концтабори. Про те, як німці  жорстоко поводились з дітьми, малими дітьми, яких відбирали в матерів, а ті в свою чергу, від горя, рвали на собі волосся, сходили з розуму, як на дітях випробували нові ліки для німецьких солдат, нанесення смертельних ран, голод,  отруєння, хворих дітей миш’яком, викачування крові, масові розстріли, тортури.
         Хочеться подякувати заст. директору з виховної роботи Кікоть С. М. за допомогу в підготовці і проведенні цього заходу. Всі присутні подякували учениці 7 класу Златоустівської ЗОШ  Стефанців Іванні за допомогу в проведенні , і прочитаних нею віршів, присвячених в’язням німецьких концентраційних концтаборів. І на останок всі присутні на заході вшанували память всіх загиблих і закатованих вязнів хвилиною мовчання.
  

Завідуюча Златоустівською бібліотекою – Стефанців Г.В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий