"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 8 апреля 2015 г.

У нашій памяті вічно…
11 квітня 1945 р. в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, і вийшли на волю, у той день, коли останній в’язень Бухенвальда вийшов з вийшов з воріт «табору смерті».
         Здається, так давно це було. Але тільки не для тих, хто пройшов крізь жахіття фашистських катівень. Біографії цих людей – це справжні уроки мужності для молодого покоління. Цього дня Україна разом з усім світом низько вклоняється людям, що пройшли через фашистське пекло.
         Центральна районна бібліотека провела для учнів старших класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 годину пам’яті «Імперія смерті». Бібліотекарі Кожарновська Л. Б. та Павлова Л. О. розповіли присутнім про страхіття тих днів, діти переглянули відео-ролики «Бухенвальд», «Узники канцлагерей», «Бабин Яр», «Прошедший 7 канцлагарей чудом выжил».
         Вчителі школи Вольф В. Ф. та Літвін Н. Й. подякували працівникам бібліотеки за урок мужності та патріотизму.
         Життя швидкоплинне, і з кожним роком Велика Вітчизняна війна все далі йде в історію. Нажаль, все менше серед нас ветеранів, які вижили після фашистських тортур. Світла їм пам'ять і низький уклін усім загиблим! Вони назавжди залишаться в серцях нащадків.


Завідуюча МБВ ЦРБ- Войтенко О. В.    




Комментариев нет:

Отправить комментарий