"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 3 апреля 2015 г.

«Знання – це скарб, а вміння вчитись – ключ до нього»

         Кожна людина з дитячих років вчиться, засвоює нагромаджені людством протягом багатьох століть знання. Всі ці знання зберігаються на сторінках книг – колись рукописних, а тепер – друкованих та електронних.
         З кожним роком у всьому світі зростає кількість друкованої літератури. Книг дуже багато, тому треба навчитися орієнтуватися в цьому морі книг, зуміти вибрати те, що найбільше цікавить. У цьому нам допомагають бібліотечні каталоги, картотеки та довідкова література.
         В центральній районній бібліотеці регулярно проводяться уроки з основ бібліотечно-бібліографічних знань для учнів місцевих шкіл. Цього разу до нас завітали учні 11-го класу ЗОШ І-ІІІ ст. №3 з бібліотекарем М. М. Михайловою. Головний бібліотекар юнацької кафедри Л. Б. Кожарновська розповіла дітям про довідково-бібліографічний апарат нашої бібліотеки, як ним користуватись, для чого він потрібен. Практичні заняття, які виконували присутні, закріпили їхні знання з цієї теми, котрі знадобляться випускникам при навчанні в ВНЗ та при користуванні обласними бібліотеками.

Зав. методико-бібліографічним відділом
центральної районної бібліотеки – Войтенко О. В. 



          

Комментариев нет:

Отправить комментарий