"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 9 ноября 2018 г.

                                       Мова серце - нації
                                                                 Мово, моя мово - мовонько шовкова,
                                                                 У  вінку біленькім – світла і легка.                                                                
                                                                Ти  для мене завжди бажана й  святкова.
                                                             І  мене  без  тебе на землі  нема.
         9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят.  Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі, на нашій славній Україні. Тут жили наші батьки – тут корінь роду українського. І де б ми не були, скрізь відчуваємо поклик рідної землі, хвилюємося до сліз, зачувши рідне слово…                                                                                                   В  районній бібліотеці для дітей стало  традицією проводити заходи до цього свята. Ось і сьогодні була проведена конкурсно - ігрова розважальна програма «Найкращий знавець української  мови» для учнів  4А класу ЗОШ№2 з класним керівником Іриною Анатоліївною Касьян. Програма  складалась із 3-х частин:
1-ша частина: інформ-досьє «Історія української мови»
2-га частина: мовознавча інтелект-вікторина «Веселкова наша мова»
3-тя частина: поетична п’ятихвилинка «Лунай величне наше слово»   Запрошені познайомилися з  фактами про рідну мову, послухали українських пісень та взяли участь в різноманітних розвагах.
Школярі Калугіна Анна, Іщенко Юлія, Савченкова Валерія, Ватраль Андрій, Королькова Рината, Лях Артем, Марцинковський Едуард, Чеботарьова Юлія, Каракоша Вікторія  читали вірші відомих українських поетів: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Володимира Сосюри. Всі з задоволенням складали прислів'я та фразеологізми, відгадували загадки та ребуси. Звання «Найкращий  знавець української мови» отримав Ватраль Андрій.
  Книжкові видання представлені на виставці «Рідна мова -  пісня солов’їна» дали змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності. На виставці представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання про історію української мови, вислови та цитати відомих людей про її красу.


Завідуюча районною бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська




Комментариев нет:

Отправить комментарий