"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 21 ноября 2018 г.

"Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі."
21 листопада 2018 року в нашій країні відзначається п'ята річниця Дня Гідності та Свободи!
В історії України було багато трагічних подій. В наш час в історію увійшла ще одна подія - Майдан, який змінив нашу державу, наш народ і наше життя. Борців Майдану об'єднало бажання жити у вільній країні, з справедливим та світлим майбутнім. За ці ідеали на Майдані пролилася кров. І тепер для народу України є святим обов'язком гідно вшанувати Героїв..
Тому, з нагоди відзначення Революції Гідності в СОУПі центральної районної бібліотеки було проведено коментований відеоперегляд "Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі" для учнів 10-х класів ЗОШ I-III ст. №3 з вчителем історії
Вольф В.Ф. Діти дізналися про те, для чого люди вийшли на Майдан, для чого мерзли, навіщо стояли... Переглянули відеоролики: "Революція Гідності", ""Вставай", "Веселі, брате, часи настали" - Океан Ельзи", "Не спи моя рідна земля"- Мандри", "Мамо не плач!"- Тіана Роз", "Молитва за Україну!"- Ольга Вельгус". У виконанні Дідиченко Олександри та Златника Яна було показано міні сценку-діалог про молоду пару, де хлопець вирішив піти на Майдан, шоб підтримати рішення молоді про вступ України до Євросоюзу та переживання дівчини за його долю.... Також Шепеляєв Михайло та Златник Ян читали вірші..
Усі присутні на заході вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності хвилиною мовчання..
Наприкінець діти прийняли участь у флешмобі, де на паперових голубках писали свої побажання Україні та українському народові...
Ми - українці - свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згортовує їх довкола спільної мети. Український народ відчув потребу в єднанні, повірив у своє майбутнє і довів, що у нації, яка вийшла на Майдан і заявила, що спроможна на захист своєї свободи, є велике серце і високий дух... Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи!
Народе наш є,
Народе наш завжди буде,
Ніхто не переможе наш народ!!!
Бібліотекар-координатор СОУПу Ручка Тетяна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий