"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 25 октября 2017 г.

Омиті кровю героїчні дати.

28 жовтня по всій Україні відзначатимуть визволення України від німецько-фашистських загарбників.
         Наш народ пережив страхіття війни, мужньо витримав усі випробування і доклав величезних зусиль, аби наблизити бажану мить Перемоги.
Невимовно тяжких втрат зазнав український народ у тій страшній воєнній круговерті, що розметала, понівечила і розтоптала мільйони людських доль. Це була трагедія. Довгих три роки випробувань стали страшною ціною миру. І Літопис Великої Перемоги навічно вписані імена тисяч і тисяч славних синів і дочок України. Багато хто загинув під час визволення нашої рідної української землі.
         З нагоди 73 річниці визволення України бібліотекарі –координатори СОУПу провели годину пам’яті  «Омиті кров’ю героїчні дати» для учнів 8-А, 9-А класів ЗОШ №2. У ході заходу усім присутнім було розказано про ратний подвиг багатьох українців на всіх фронтах війни, про Героїв України, про наших земляків-березівчан, які проявляючи хоробрість, стійкість, відвагу, йшли у бій, не жаліючи свого життя задля Перемоги. П’ятьом нашим землякам було присвоєно звання Героя – це Петро Андрійович Гнідо, повітряний ас, льотчик – винищувач, Микола Федорович Федоренко, головний штурман авіа корпусу бомбардувальників, Петро Володимирович Дроздов, старший лейтенант, командир взводу, Шаховцев  Михайло Андрійович, заступник командиру полку зі стройової підготовки, Кондратенко Іван  Васильович, командир протитанкової гармати, старший сержант. Діти переглянули відеоролик про звільнення України та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. На кінець Божинська Світлана, Собко Руслана, Косянчук Деніс, Цимбалюк Світлана, Кезацян Надія, Цуркан Світлана, прочитали вірші на відзнаку мужності і героїзму українського народу, який захищав свою землю від поневолювачів.
         Будемо завжди пам'ятати тих, хто віддав своє життя за наше чисте небо, яскраве сонце, за мир: ми говорили сьогодні про війну, щоб ніколи її не забути. Дякуємо усім дітям та педагогам школи за співпрацю.  



Бібліотекар – координатор                                             Л. Б. Кожарновська
















Комментариев нет:

Отправить комментарий