"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 23 октября 2017 г.

КОЗАЦЬКА СЛАВА НАШИХ ПРЕДКІВ
Щороку 14 жовтня в Україні відзначається три важливих для країни свята : День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України. Напередодні свят в районній бібліотеці для дітей була проведена інтернет-подорож для учнів 8-Б класу ЗОШ № 2 з вчителями Манєвою Любов Григорівною та Чобар Наталією Василівною.
Бібліотекарі Іщенко Людмила Миколаївна та Вольф Ірина Олександрівна познайомили учасників з героїчним минулим України, дізналися хто такі козаки, якими людьми вони були, де жили, що полюбляли робити , як захищали свою рідну землю. Діти Караман Ауріка, Грома Юлія, Грибонос Марія декламували вірші . Присутні познайомилися з відеороликами «Історія про запорізьких козаків та про отамана Івана Сірка . Була проведена вікторина «У часи козацькі…», в якій запрошені активно відповідали на запитання , а Друженко Іва отримала медаль за номінацію «Знавець з історії».
Зацікавлено усі учасники знайомилися з новими книгами з історії України та художньою літературою про життя і пригоди українських козаків.
Мета нашого заходу формування у підростаючого покоління патріотичної свідомості , як ефективного засобу стимулювання у дітей інтересу до історії України та поваги до історичної спадщини нашого народу.
Завідуюча районною бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська





Комментариев нет:

Отправить комментарий