"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 23 октября 2017 г.

Народознавчий урок у Петрівській бібліотеці.
З метою популяризації національних традицій, звичаїв, збереження історії рідного краю в Петрівській сільській бібліотеці був проведений урок народознавства «В родиннім колі ми усі єдині».
«Немає в людини місця дорожчого ніж те, де вона народилася, землі, на якій вона зросла» - розпочала свою бесіду з присутніми авторка цих рядків. Гості мали можливість послухати розповідь бібліотекаря про те, як мати «рушником стала».
Дуже любить своє село, в якому народилася і прожила 73роки (з них 52р. пропрацювала в рідній школі) Копач Катерина Федорівна. Свій виступ вона почала словами з гімну Петрівці «Моє рідне село», який написала вчителька-пенсіонерка Тетяна Миколаївна Констанжі, а авторами музики до нього стали В. Піроженко та Л. Богуславська. Також Катерина Федорівна підготувала цікавий матеріал про традиції та звичаї української сім’ї, які пам’ятає ще з дитячих років. Катерина Федорівна знає багато весільних пісень, декілька з яких заспівала для присутніх. До речі, вона зробила подарунок бібліотеці – зошит з записами весільних обрядів, жартів, побажань, який став доповненням до матеріалів краєзнавчого куточка.
Гостями зустрічі були учні 8-9 класів на чолі з класними керівниками Вітрюк Ольгою Володимирівною та Копач Людмилою Анатоліївною, та запрошені жителі села. Музичний супровід забезпечила заступник директора з навчально-виховної роботи Іринчук Наталя Анатоліївна. Завершилося народознавче свято піснею «Горіла сосна, палала».
Зав. Петрівською бібліотекою Корнєєва Т.Ф.




Комментариев нет:

Отправить комментарий