"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 3 декабря 2015 г.

Діти з особливими вадами

         Поруч із нами живуть соціально незахищені люди, із складною долею, серед яких багато дітей. В Україні тисячі дітей  живуть у світі тиші –глухонімі, і мріють щоб їх почули, прийняли як повноцінних людей зі своїми мріями,талантами,бажанням жити.
         До Міжнародного Дня інвалідів в районній бібліотеці для дітей була проведена інформаційна година для учнів 8 класу ЗОШ №1 з вчителем Бойко Михайло Петровичем. Бібліотекар Тетяна Анатоліївна Шевченко розповіла про соціально незахищених дітей з особливими потребами, вони потребують специфічні методи навчання, адаптації до суспільного життя.
         Світовий досвід свідчить про те, що процеси реабілітації хворих дітей  в нашому суспільстві проходить швидше і ефективніше якщо до цього залученні однолітки й громадськість.
         Школярі переглянули відеоролики вистав «Пеппі довга панчоха», «Вовк і семеро козенят», «Слышащие серцем»  з участю глухонімих дітей, які беруть участь у виставах, танцях на малих і великих сценах, вони мають талант і особливий дар тонко відчувати все серцем.
         Прослухавши інформацію,діти поділилися своїми враженнями про побачене і почуте, Мошчич Аліна, Циганкова Уляна, Бажора Катерина спілкуючись з однокласниками зрозуміли  що в їхніх серцях є місце для співчуття, милосердя, доброзичливості до всіх людей з особливими вадами.     Леванчук  Давид розповів про спілкування і дружбу з глухонімим хлопчиком, з яким він відпочивав у оздоровчому таборі. Перешкод для дружби немає,якщо у тебе добре серце.
         Наша толерантність, розуміння, і любов можуть допомогти зробити життя глухонімих більш комфортним, та повноцінним, розкрити їхні здібності і таланти.


Завідуюча ДРБ – Янішевська Л. В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий