"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 8 мая 2018 г.


Великий травень Великої перемоги!

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в один з таких прекрасних днів, ми відзначаємо велике свято – День Перемоги!
         Друга світова війна все далі і далі від нас…Ми знаємо фронтові пісні, кінофільми, ми знаємо наскільки тяжкою вона була. Знаємо – ми , старше покоління, але чи знають про неї теперішні хлопчаки та дівчатка. Як донести все це, як розповісти? І тому сьогодні в центральній районній бібліотеці на базі СОУП бібліотекар Ручка Тетяна та Ляшенко Олена провели урок – памяті «Великий травень Великої Перемоги!» для учнів 8 – Б кл. ЗОШ №3. З вчителями Манєвим В.М. та Магденко І.І.. Діти переглянули відеоролики про ті страшні часи «О той весна», «Маки червоні», «Я ненавиджу війну». Дембовська Діана та Марценковська Віра читали вірші  «Їх було 43…», «Весна іде…»
         В бібліотеці присутні мали змогу ознайомитись з  книжковою виставкою "1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо".
         Вже 73 роки ми несемо квіти до могил загиблих. Несемо з вдячністю в серцях. Не згасає пам'ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших. Дорогою ціною далася ця перемога! Скільки життів забрала та страшна війна! Скільки доль зруйнувала вона! Хвилиною мовчання діти вшанували пам'ять загиблих у роки Великої Вітчизняної  війни…
         Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів. Ми – українці! Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів, батьків у Другій Світової війні. Ми сьогодні шануємо всіх живих і тих, хто пережив її, у кого й досі болять рани. Наш обовязок бути гідними вашого життєвого подвигу, утверджуючи мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі. Пам'ятаємо, перемагаємо! Зі святом Вас шановні ветерани!



Бібліотекар – координатор СОУПу                                             Ручка Т.А.















Комментариев нет:

Отправить комментарий