"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 18 мая 2018 г.








Європа – наш спільний дім

З 2003 року щорічно, в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи, відповідно до Указу Президента від 19 квітня 2003 року. Відзначення, цього дня – ще одна можливість для мешканців України долучитись до європейських цінностей. Щоб рухатись уперед потрібно не лише любити свою Батьківщину, а й знати та поважати своїх сусідів. День Європи став символом нового початку вільного та успішного шляху , мирної співпраці між суверенними націями, що ґрунтується на спільних цінностях та спільних інтересах, миру, солідарності, демократії, добробуту людей та верховенства права. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни. Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця.
         Тому з нагоди відзначення Дня Європи в Україні на базі  СОУПу ЦРБ була проведена година цікавих повідомлень «Європа – наш спільний дім» для учнів 8 класу ЗОШ І –ІІ ст. №2 разом з вчителем Манєвою Л.Г. та бібліотекарем Михайловою М.М. У ході заходу усі присутні дізналися де і коли було, прийняте рішення стосовно Дня Європи, скільки країн входить до ЄС, який прапор та гімн ЄС, що зв’язки між Україною та ЄС вимірюються століттями, що разом ми прагнемо до розвитку, тісного та взаємовигідног7о партнерства, яке ляже в основу майбутньої нової Європи. Переглянули низку відеороликів: «День Європи в Україні», «Як влаштований ЄС?», «10 фактів про Європу», «Україна – це Європа», «Бути європейцем», прослухали гімн Євросоюзу та пісні «Це моя Україна», «Європа і Україна». Учениця Войцева Марія прочитала вірш «У серці Європи я народилась, я – українка – пишаюся цим!».
Попереду чекає велика робота, яка вимагає від нас об’єднання зусиль, політичної волі та високого професіоналізму і відповідальності. Тому побажаємо собі терпіння та рішучості у справі становлення України в якості дійсно європейської держави, своїми вчинками будемо дотримуватися понять, доказуючи, що ми є європейці і Україна – Європейська держава. Бажаємо чистого неба над головою, спокійного й радісного життя, добра, миру, злагоди! Живімо з Європою!


Бібліотекар – координатор СОУПу                         Кожарновська Л.Б.

Комментариев нет:

Отправить комментарий