"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 11 мая 2018 г.


«Наша спадщина: де минуле зустрічається з майбутнім»

         Прагнення України зайняти належне місце в сучасному європейському
культурному процесі, завдання мати власне обличчя в контексті розвитку європейської і світової цивілізації неможливе без усвідомлення свого історичного коріння шляхом вивчення і популяризації історичного минулого, пам’яток культурної спадщини, їх органічного включення в суспільне життя.   Пам’яткам історії і культури належить чільне місце у відтворенні історичної пам’яті народу, яка являється потужним чинником встановлення зв’язку минулого із сьогоденням, каталізатором збереження і збагачення патріотичних цінностей, важливою складовою формування ідентичності нації.
         Визначення 2018 року «Роком охорони культурної спадщини в Україні» пов’язано з попередньою домовленістю між Радою Європи та представниками Європейського парламенту про оголошення цього року «Роком культурної спадщини в Європі».
         Бібліотеки Березівщини долучаються до Року охорони культурної спадщини, організовуючи цікаві просвітницькі, інформаційні, виховні заходи.
         В центральній районній бібліотеці оформлена книжково-ілюстративна виставка «Українська культура: відвертість світу і гуманізм».
         На протязі року будуть проводитися: слайд-презентація «Музеї – обереги вічності», бесіда-калейдоскоп «Пам’ятки історії та культури Одещини», віртуальна подорож «Дерев’яні церкви Карпат», культурологічна година «Храми Київської Русі», виставка-подорож «Ремесла із сивої давнини». Приходьте до нас та дізнавайтесь більше про історичні культурні памятки свого народу.


Завідуюча МБВ                                                                     О. В. Войтенко


Комментариев нет:

Отправить комментарий