"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 30 мая 2018 г.

















Вдихаєш дим, а видихаєш життя.

         31 травня – це привід для кожного курця хоча би на один день відмовитися від сигарет, оскільки останній день травня це Всесвітній день без тютюну. Метою цього дня є активні дії, що сприяють зниженню поширенності небезпечної тютюнової залежності. Тому, з нагоди Всесвітнього дня без тютюну, бібліотекари – координатори СОУПу Ручка Т.А. та Кожарновська Л.Б. при центральній районній бібліотеці провели урок – здоров’я «Вдихаєш дим, а видихаєш життя», з учнями 9 класу ЗОШ І – ІІІ ст №2 та вчителем Кравченко Л.Л.
         На захід був запрошений лікар – нарколог ЦРЛ Чагур В.А., який прочитав лекцію дітям про шкідливу звичку – тютюнопаління. А також під час заходу діти переглянули відеоролики: «Історія тютюнопаління», «14 фактів куріння», «Соціальне відео про куріння», «Згубність паління», «Здоровий спосіб життя».
         Куріння надзвичайне лихо і велика небезпека для здоровя. За даними ВООЗ, щороку через наслідки тютюнопаління в світі помирає 300 тис. осіб. Мало хто звертає увагу на цю страшну статистику, оскільки шкода від куріння сигарет не проявляється моментально. Тим не менш, курці з великим стажем приречені на серйозні проблеми зі здоровям . І в результаті їх вмирають більше, ніж наркоманів, хворих на СНІД та інших захворювань. Тому, головне завдання нашого заходу підняти рівень самосвідомості молодого покоління, які першими повинні піклуватися про своє здоров’я.
         Дорослі іноді кажуть: «Будеш курити – не виростеш!», і це дійсно мудрі слова. Внаслідок куріння в організмі виникає кисневе голодування, воно дуже небезпечне для молодого організму, що росте, і в якому дуже інтенсивно відбуваються всі обмінні процеси.
         Хронічне кисневе голодування призводить до того, що підліток відстає у рості, стає кволим. У них значно погіршується пам’ять, увага та розумова працездатність. Тому, молоде покоління повинне цінувати своє здоров’я, любити себе, не шкодувати часу на фізичні вправи, робити своє життя насищеним і цікавим, жити в пошуках позитивних емоцій і посміхатися собі й оточуючим частіше. А головне  - пам'ятати що здоровя – найцінніший скарб, без нього немає майбутнього, немає сьогодення. І як казав Генріх Гейне: «Здорові люди люблять життя».
А любов до життя – запорука успіху і найбільше щастя.
Бібліотекар-координатор СОУПу                                         Ручка Т.А.

Комментариев нет:

Отправить комментарий