"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 17 февраля 2017 г.

Ми пам’ятаємо про них
Минула третя річниця від трагічних подій на Майдані.
На шляху до незалежності, український народ приніс жертву своїх найкращих синів і дочок.
До цієї дати працівники відділу обслуговування районної бібліотеки провели у ЗОШ І-ІІІ ст.№1 історичний репортаж з вшанування пам’яті герої Небесної Сотні «Ми пам’ятаємо про них». На заході були присутні директор ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Сирий М.І., вчитель історії Бойко М.П. та учні 10 -11 класів. Бібліотекарі Кожарновська Л.Б., Павлова Л.О. розповіли про долі героїв, які в мирний час віддали своє життя за вільну, незалежну, Європейську державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це завжди повинні пам’ятати.
Церква їх назвала «Небесною Сотнею» тому, що вони загинули за правду і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Намагання знищити тих, хто стояв на Майдані Незалежності за рівність прав та свободи стали яскравим свідченням незалежності і нескореності духу багатьох українців, їхньої консолідації.
Бібліотекар відділу обслуговування Ручка Т.А. перед учасниками заходу оживила історичні факти, підтверджені відео «Революція гідності», «Небесна Сотня», «Небесна Сотня. Десяток юних ангелів», вірш «Небесна Сотня», «Загиблим в Україні присвячується», «Білі лебеді у небесах».
До уваги присутніх була продемонстрована тематична підбірка з періодичних видань «Герої Небесної Сотні».
Імена героїв навіки залишаться в новітній історії нашої держави.
Зав. відділом обслуговування Н. М. Петриця





Комментариев нет:

Отправить комментарий