"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 17 февраля 2017 г.

«АФГАНСЬКІ СТОРІНКИ ХВИЛЮЮТЬ МОЄ СЕРЦЕ»
Цього року минає 28 років від того дня , як останній БТР перетнув афгансько-радянський кордон, залишивши позаду майже десятирічну війну в Афганістані. 
Минають дні , ідуть роки,
Життя листи перегортає.
А біль Афгану – навіки.
В душі чомусь не замовкає
Такими словами в районній бібліотеці для дітей розпочалася година відваги. Бібліотекарі Вольф І.О. та Іщенко Л.М. ознайомили учнів 9 В класу ЗОШ№3 з вчителем історії Вольф В.Ф. з передумовами афганської війни ; через поезію і пісні донесли до їхніх сердець основну думку : війна - це безумство, це невиправдана жорстокість. Діти Долгохвостов Олексій, Волкова Аліна, Вічковська Тетяна з хвилюванням і почуттям декламували вірші про велику любов і смуток матерів і синів один до одного. Ці почуття визначаються , коли усвідомлюєш, що життя коротке.
Учасники заходу вшанували пам'ять тих , хто поліг в афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. Бібліотекарі організували книжкову виставку «Афганістан – ми будем пам’ятати» на якій були представлені книги про ті страшні роки , фотографії учасників війни , загиблих земляків та періодика про сучасних воїнів.
Війна в Афганістані – це трагедія і звитяга сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм , кров і біль втрати. Ці події завжди залишиться в пам’яті українського народу та будуть прикладом для молодого покоління.

Завідуюча районною 
бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська



Комментариев нет:

Отправить комментарий