"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 22 февраля 2017 г.

Квітни мова зірницями слова
         Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те , що живе в наших серцях. З малечку виховуючи справжню людину, кожен із нас повинен передусім створити в своїй душі світлицю, в якій зберігається національний скарб –мова.
Вивчайте мову українську –
дзвінкоголосу, ніжну, чарівну,
прекрасну , милу і чудову,
як материнську пісню колискову!
 Районна бібліотека для дітей провела літературну годину для учнів 4-Б класу  ЗОШ №2 з класним керівником Карпенко Людмилою Олександрівною. Бібліотекарі Іщенко Людмила Миколаївна та Вольф Ірина Олександрівна розширили знання про красу і багатство української мови; дали учням поняття про те, що рідна мова для кожної дитини це те життєдайне джерело , звідки вона бере свою енергію, життєву силу, яка закладена віками, з покоління в покоління, цілим народом , рідним краєм; ознайомили дітей з українськими обрядами і звичаями. Пробудили почуття національної гідності поваги до всього українського, бажання розмовляти рідною мовою.  Діти Білоус Даря, Федченко Карина, Новицька Наталя, Майстер Даниїл декламували вірші про мову.  Бібліотекарі  разом з запрошеними слухали і співали колискові пісні та пісні про мову, розказували приказки, прислівя, загадки, жарти.  Ведучі провели вікторину «Океаном рідної мови», гру «Не заблукай до старості у суржиковому лісі».
 Думаємо, що наші гості своїм серцем і душею відчули, яка красива та мелодійна наша мова. Вона гордість українців. Без неї не уявляємо свого існування, як без України. Сподіваємось, що учні ще глибше відчули , який неоціненний скарб наша мова,  і як її треба берегти.

Завідуюча районною бібліотекою для дітей
– Л.В. Янішевська










Комментариев нет:

Отправить комментарий