"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 24 февраля 2017 г.

Хто вам сказав, що я слабка…

Ні! Я жива! Я буду вічно жити!
Я в серці маю те, що не вмирає.
Л. Українка

         25 лютого вся Україна відзначатиме день народження найславнішої поетеси, відомої письменниці та перекладачки Лесі Українки. Вже понад століття палає вогонь її пісень, бо все її життя було піснею мужності і любові, натхненною думою про Україну. Недаремно поетесу величають Дочкою Прометея.
         23 лютого працівниками районної  бібліотеки було відзначено дату народження класика української літератури Лесі Українки у ЗОШ № 1. До дня народження відомої поетеси бібліотекарі відділу обслуговування провели літературно-мистецьку годину «Хто вам сказав, що я слабка…». Учасниками заходу були директор ЗОШ №1 Сирий М. І., вчитель української мови та літератури Зубкова В. М. та учні 10-11 класів. Ведучі Кожарновська Л. Б. та Ручка Т. А. розповіли присутнім про складний життєвий шлях геніальної української поетеси. Переглянули відеороліки про життя та діяльність Лесі Українки, послухали її вірші «Як дитиною бувало…», «Contra spem spero!», «Слово, чому ти не твердая криця». Бібліотекарі також ознайомили присутніх з літературою, яка була представлена на виставці «Талановита співачка України». Вдало доповнив книжкову виставку вишитий портрет Лесі Українки, який свого часу вишила і подарувала нам читачка бібліотеки Веселець Віра.
         Працівникам відділу обслуговування було дуже приємно почути від вчителя української мови Зубкової В. М. слова вдячності за проведений захід.

Зав. відділом обслуговування – Петриця Н. М.











Комментариев нет:

Отправить комментарий