"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 24 февраля 2017 г.

ЛЕСИН ДИВОСВІТ

          Леся Українка одна з найкращих поетів і письменників України, вона запам’яталася не лише своїми геніальними творами, а й своїм незламним бажанням по-справжньому жити і любити.
         Бібліотекарі  Вольф І.О. та Іщенко Л.М. районної бібліотеки для дітей провели літературний круїз  для учнів 6-А класу з учителем математики Матвійчук О.І.  та 6-Б класу з  класним керівником Щербиною О.О.  ЗОШ №2. Вони ознайомили учнів із поетичною творчістю Лесі Українки, пов’язуючи з біографією письменниці; вміння грамотно висловлювати власні думки, почуття,  спостереження; узагальнювати систематизувати висновки; виховувати  пошану,  повагу до творчості великої поетеси; стійкі риси характеру.
         Учні  Донцова Софія, Нагорна Тетяна, Ляшик Анна, Трішенкова Валерія, Азаренко Алевтина, Полуектов Нікіта, Шубський Євгеній, Драгуца Світлана, Орлова Діана, Васькін Максим, Драмашкова Аліна та Чорна Даша декламували  вірші Лесі Українки. Пролунали пісні на слова поетеси «Стояла я і слухала весну», «Волинь моя» та улюблені мелодії українського композитора Мирослава Скорика «Мелодія кохання» та німецького композитора Людвіга Бетховена «Місячна соната». Був показаний уривок з художнього фільму «Лісова пісня»  знятий за одноіменною  драмою – феєрією   письменниці.
         Сподіваємось, що бібліотекарі хоч трохи наблизили дітей  до поезії та творчості відомої, талановитої поетеси й письменниці України. Тож будемо   вчитися терпінню , вірі, любові і надії у нашої неповторної Лесі!


Завідуюча районною
бібліотекою для дітей – Л.В. Янішевська

        










Комментариев нет:

Отправить комментарий