"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 17 февраля 2017 г.

Молода кров героїв
29 січня українська громадськість відзначає День пам’яті Героїв Крут. 
99 років відділяють нас від подій 29 січня 1918 року. Та вони живуть в душі українського народу, ятрять його серце, надихають наших сучасних воїнів на славні подвиги на честь Батьківщини. 
До дня вшанування пам′яті Героїв Крут бібліотекарі відділу обслуговування районної бібліотеки підготували літературно – віртуальний урок «Молода кров героїв». Захід провели у ЗОШ І-ІІІ ст. №2, присутніми були учні 9 -10 класів, вчитель української мови та літератури Драгуца А.А., вчитель математики та інформатики Павловська О.В. та бібліотекар Михайлова М.М..
Бібліотекарі Кожарновська Л. Б. та Шубська І.П. доступно та цікаво розповіли про ще одну сторінку нашої історії та ознайомили учасників заходу з новою та класичною літературою, присвяченою цьому Дню. Присутні переглянули відео «На Аскольдовій могилі», «Неоціненний урок», «Ніколи не плач», «День в історії».
Подвиг українських юнаків під Крутами, що своєю кров'ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. Вони – студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу.
Пам’ятаймо про своє героїчне минуле. «Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим.

Заввідділом обслуговування ЦРБ
Петриця Н. М.













Комментариев нет:

Отправить комментарий