"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 4 декабря 2014 г.

ЗОЛОТІ СТОРІНКИ ЛИСТОПАДУ

         Осінь насичена багатьма православними святами.
         Вересень  - весіллями багатий, у жовтні – Покровонько, покрий мою голівоньку, листопад і колесо і полос любить. У Пилипівку день до обіду. На Михайла – зима саньми приїхала.
         Останній календарний місяць осені завершився, а з ним припадає на 27 листопада свято Пилипа, це  останній день на  передодні посту.
         В давнину в кожній оселі готували чимало смачних страв. Жителі села Роздол поспішали до сільського клубу на вогник де кожна господиня має порадувати односельчан своєю улюбленою стравою. Яке різноманіття українських, молдавських, російських страв: пиріжки, вареники, картопля, молдавська мамалига та інші овочеві квашені та закручені страви. Адже восени кожна оселя може похвалитися своїми запасами на зиму. Як працював у літку, так і перезимує взимку . завідуюча бібліотекою Зубович Н.М. та завідуюча клубом Кравченко С.М. всіх привітали з закінченням осені. Завідуюча бібліотекою Зубович Н.М. розповіла легенду про Осінь та її «синів» - вересень – Олег Лєбєдіч, жовтень – Колєснік Кирил та листопад – Циганчук Ваня. Багато різножанрових номерів підготували аматори клубу. Звучали різні пісні про осінь. Акробатичний етюд виконала Владюк Ліля. Порадували глядачів танцями : Антонішин Андрій, Владюк Ліля, Кравченко Настя, Будігай Аліна, Рохманчук Саша, Владюк Сніжана, Вересюк Карина, Ясніцька Маргарита , Ігор Єрмоленко, Циганчук Наталія. Проводилися різні конкурси, вікторини, ігри, які дуже сподобалися глядачам. На завершення свята односельчани мали змогу скуштувати страви наших господинь.



                                                                        Завідуюча  клубом – С.М. Кравченко

 Завідуюча бібліотекою – Н.М. Зубович




Комментариев нет:

Отправить комментарий