"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 декабря 2014 г.

«Через різноманітність – до єднання»
В часи соціальної нестабільності  особливо гостро стоїть питання взаєморозуміння , взаємоповаги. Іноді нелегко порозумітися окремим людям, що вже говорити про цілі наради, які мають різні культурні та духовні ознаки.  В Україні проживають представники більш як 100 національностей і захисту їх права на вільний розвиток приділяється особлива увага.
         Саме цій темі була присвячена виховна година «Через різноманітність – до єднання», яка була проведена в Червоноармійській бібліотеці.
         Учні 10-го класу Червоноармійської ЗОШ, запрошені на цей захід, ознайомилися з законами та правовими актами України, які гарантують національним меншинам право на  вільний розвиток та національну само ідентифікацію. Присутнім були розяснені поняття «ксенофобія» та «толерантність», запропоновано знайти синоніми цих слів. Бібліотекар наголосила, що розвиваючи свої культурні та духовні надбання всі національності збагачують культуру й духовність всієї України . Гості бібліотеки дізналися про представників різних національностей,які віддали свій талант, а іноді й своє життя заради розвитку незалежної, демократичної , правової держави України.
         Твори українських , російських, болгарських, німецьких, білоруських , гагаузьких, молдавських авторів прочитали Шепотинник Т., Бурковська К., Токарська О., Топал В.
         Завершив зустріч висновок про те, що лише знання й повага  прав всіх національностей – це шлях до сильної, заможної, вільної України.


Бібліотекар – Червоноармійської

 бібліотеки – Безродня І. П.

Комментариев нет:

Отправить комментарий