"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 16 декабря 2014 г.

ВІЛ/СНІД- ЦЕ ПРОБЛЕМА , ЯКА СТОСУЄТЬСЯ КОЖНОГО

         1 грудня 2014 року учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 м. Березівки відвідали  центральну району бібліотеку, де було проведено виховний захід на тему « ВІЛ-СНІД – проблема кожного». На ньому  учням змістовно було  пояснено та показано  відео фільм про ВІД-СНІД . дітям була запропонована цікава розповідь  волонтерів, таких самих дітей,  які займаються розповсюдженням інформації про ВІЛ, шляхи передачі тьа засоби безпеки.
         Під час зустрічі працівники бібліотеки Петриця Надія Миколаївна,  Кожарновська Людмила Борисівна та Павлова Лариса Олексіївна наводили приклади ризикованої поведінки, формували  уміння оцінювати ризики ВІЛ- інфікування в щоденних ситуаціях та пропагували поведінку, безпечну щодо ВІЛ/СНІД. Особлива увага  приділялася дискримінації ВІЛ-позитивних, називалися їх права та причини порушення цих прав. Дітям було запропоновано обговорити проблему стигми та дискримінацією, повязану з нею. Пояснювалося, чому важливо проявляти людяність і співчуття до людей, які живуть з ВІЛ. Також працівники бібліотеки представили присутнім книжкову виставку-заклик «Майбутнє без СНІДу».
         Україна, відповідно до доповіді ООН, посідає 6-е місце у світі за рівнем поширення епідемії ВІЛ/СНІД, саме тому, по закінченню заходу, учні погодились, що ВІЛ-СНІД – це проблема, яка стосується кожного.
         Адміністрація школи, педагогічний та учнівський комітети висловлюють подяку працівникам районної бібліотеки, які неодноразово запрошували учнів нашої школи на відкриті заходи. Вони завжди добрі, чуйні, доброзичливі, тактовні, толерантні. Діти з великим задоволенням відвідують всі відкриті заходи та бажають наснаги та творчих успіхів такому  творчому колективу.



                                                               Вчитель з виховної роботи – Єпур Н.С.





Комментариев нет:

Отправить комментарий