"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 3 декабря 2014 г.

ГОЛОДНІ 1932-1933рр.

         25 листопада 2014р. бібліотекою був проведений захід , година-реквієм  для учнів 7-8 класів під цією назвою, присвячений дню вшанування пам’яті жертв Голодомору , вшановуючи пам’ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тих страшних років і його наслідків. Учасники заходу почули, як на українських землях залишити людей без хліба, було можливим тільки за продуманою владою нелюдською системою, як це і було зроблено. За приблизними підрахунками  голодомор забрав 14 мільйонів людей. Зокрема присутні дізнались як наші односельці рятувались від голоду. Завдяки тому, що на території сільської ради протікає Тилігульський лиман. І люди , які мешкали поряд, рятувались від голоду, ловлячи рибу, раки. Але це не завжди допомагало, тому, що в людей не залишилось сил, щоб справитись з човном, так і вмирали. Про страшні для українського народу події 1932-1933рр. ми повинні пам'ятати про ті страшні часи, і навчати цьому підростаюче покоління, щоб не забували про історію свого народу. А на останок, присутні вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання. Цей захід був підготовлений і проведений в Златоустівській бібліотеці бібліотекарем Стефанців Г.В.
         22 листопада 2014р. бібліотекою  і клубом був проведений захід «Запали свічку пам’яті» . де присутні на заході вшанували пам’ять жертв голодомору біля пам’ятного знаку, що встановлений біля пам’ятника загиблим підпільникам, і біля церкви І. Златоуста). До відома присутніх доведено було  про кількість загиблих під час голодомору, зачитані спогади
очевидців, які розповідали , що в багатодітних родинах, щоб вижити , хоч декілька дітей, різали менших, які вже не могли пересуватися і вмирали від голоду. Присутні були вражені , а на останок запалили свічку і вшанували  память загиблих,  хвилиною мовчання, і положили квіти до пам’ятника.

                                                                       

                               Завідуюча Златоустівською
  бібліотекою  Стефанців Г.В.




Комментариев нет:

Отправить комментарий