"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 10 декабря 2014 г.

Акція "Подаруй бібліотеці книгу"
Сьогодні, у роки бурхливого інформаційного буму, гостро постає питання: чи потрібно читати книги?
Багато людей, особливо молодих, схиляються до думки, що для розвитку особистості достатньо передивитись цікаві телепередачі, перечитати популярні газети й журнали, посидіти біля комп'ютера.
В наш  час традиційна книга активно витісняється електронними пристроями, Інтернетом, аудіовізуальною продукцією. У кожного другого є iPad або iPhone, якими активно користуються в дорозі, в офісі, навіть на відпочинку, але чи багато хто читає на цих пристроях літературні твори? Книга безнадійно програє (принаймні, для молодого покоління) в конкуренції з відеофільмами, з Інтернетом. Чи потрібно так за неї триматися?  Можливо, потрібно залишити друкарську продукцію і перейти цілком на електронні видання, на мультимедійну продукцію, туди перекинути всі сили? Можливо, таким чином ми зробимо сильніший вплив на молоде покоління?
Проте  досвід показує, що роль традиційної книги не зменшується, а навіть зростає. Аромат палітурки, шелестіння сторінок, тактильні відчуття, але головне – певна зосередженість, серйозність, увага, які потрібні при спілкуванні з книгою.
На жаль, зараз книга не кожному по кишені, а взяти хорошу сучасну книгу в бібліотеці не можливо, адже їх просто немає. Тому бібліотекарі змушені шукати всі можливі способи поповнення фонду.
Так, в Березівській центральній районній бібліотеці проводиться благочинна акція «Подаруй бібліотеці книгу », під час якої небайдужі жителі району дарують бібліотеці книги різної тематики.
В акції прийняли активну  участь: Березівська районна державна адміністрація, вчителі та учні ЗОШ №1, Бурлаченко Л. М., Волощук О. В., Фурман Т. В., Волкова Н. В., Вальвакова Є. І, Павлова Л. О., Зубович Л. О. (с. Вікторівка), Таранович Т. В., Корнєєв Ю. О., Терешко В. І., Ткаченко В. П., Кравець Н. А., Васеньов В. Г., Лисенко С. І.. В приміщенні читального залу було організовано книжкову виставку під назвою «Книги з добрих рук», де були презентовані подаровані книги.
Колектив бібліотеки щиро вдячний всім, хто не байдужий до бібліотеки, книг і читання, хто приймає участь в акції, дарує свої  улюблені книги бібліотеці! Подаровані видання – гарне  поповнення нашого книжкового фонду!
Велике Вам  спасибі, шановні мешканці району, читачі наших бібліотек. Колектив бібліотеки впевнений, що подаровані Вами книги знайдуть своїх читачів та будуть їм корисними, сприятимуть освіті, справі виховання підростаючого покоління, відродженню культури та духовному зростанню. Віримо, що добрі справи завжди повертаються добром. 
Залишайтесь нашими друзями!
Акція «Подаруй бібліотеці книгу» триває!

Комментариев нет:

Отправить комментарий