"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 23 сентября 2016 г.

«ТРАГЕДІЯ БАБИНОГО ЯРУ – В СЕРЦІ УКРАЇСЬКОГО НАРОДУ»


         Про Бабин Яр  сказано все. Чи майже все – з того, що можна сказати на підставі документів та спогадів очевидців. А водночас багато, що про нього залишається невідомим – і навряд чи взагалі коли-небудь стане відомим.
         В цьому році 29 вересня виповнюється 75 років з дня цієї страшної трагедії. Тож бібліотекарі відділу обслуговування Петриця Н. М. та Кожарновська Л. Б. разом з учителем історії ЗОШ № 1 Михайлом Петровичем Бойко підготували для учнів 10-11 класів ЗОШ № 1  літературну композицію «Трагедія Бабиного Яру – в серці  українського народу». Учні ЗОШ №1 Шейко Владислав, Москаленко Олег,   Парамоненко Карина, Ніколенко Валерія, Громадченко Анастасія, Онопрієнко Лариса зачитали цитати з  протоколів свідків розстрілів, які врятувалися.
         Пройдуть роки, але ніколи не забудуться «криваві злочини нацистського  нового порядку»: страхіття гітлерівських концтаборів, масових розстрілів, душогубок, убивств.
         Для багатьох народів незалежна Україна стала Батьківщиною. Мир і злагода – це головне, що нам потрібно сьогодні. Пам’ятаючи про трагедію минулої війни, ми з надією дивимося в майбутнє і віримо в нашу державу.




Завідуюча відділом обслуговування – Н.М. Петриця



Комментариев нет:

Отправить комментарий