"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 1 апреля 2016 г.

У день поезії

З нагоди Міжнародного Дня поезії працівники районної бібліотеки запросили до читальної зали учнів 11 класу ЗОШ № 1. Протягом спілкування з молоддю спеціалісти бібліотечної справи Надія Петриця та Лариса Павлова зуміли довести, що люди різного віку, різних уподобань вже не можуть уявити світ без поезії та її сестри – пісні. Розповідь спеціалістів була проілюстрована відеороликами – виступами артистів , які читали невмирущі поетичні твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, Анни Ахматової, Марини Цвітаєвої, а також Ліни Костенко, якій 19 березня виповнилось 86 років.
 Не менш уважно і зацікавлено слухали учні виступи наших місцевих поетів -  Тетяни Черненко, Дмитра Коноваленка, Андрія Якимчука з Раухівки. Вони не тільки читали свої вірші, але й розповідали трохи про себе, про свою творчість. Такий жвавий діалог підтримала авторка цього матеріалу, ознайомила присутніх з особливістю творчості поетеси і художниці із села Червоноармійське Наталі Онищенко (до речі, 29 березня вона відзначила 25- річчя), згадала нашого земляка, письменника-публіциста Бориса Дуброва, легендарну поетесу-піснярку Марусю Чурай, підкреслила неоціненну значимість однойменної поеми Ліни Костенко. Сюрпризом для учнів була розповідь їхньої ровесниці із ЗОШ №2 Віолети Піньковської про те, як вона складає вірші.
 Вперше на такій зустрічі була фахівець з питань соціальної роботи з особливим контингентом РВ кримінально-виконавчої інспекції Вікторія Томашевська та троє юнаків, що стоять на обліку інспекції. Вікторія була сповнена щонайкращих вражень про літературний захід і висловила впевненість про позитивний вплив творчої атмосфери на душі хлопців , що вже встигли схибити у житті.

         І насамкінець – про ще один приємний момент : Андрію Якимчуку та Тетяні Черненко були вручені грамоти за підписом голови РДА Г. В. Заболотного за  творчі здобутки та з нагоди 10-річчя клубу «Чарівний вогник». Крім того, від районної бібліотеки подяку отримала Віолетта Піньковська за її аматорську творчість, а також відзначено подякою і колектив поетів «Чарівного вогника» за багаторічну співпрацю на культурній ниві.























Комментариев нет:

Отправить комментарий