"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 24 марта 2016 г.

МАСЛЯНУ СВЯТКУВАЛИ ТА Й ХОЛОДНУ
ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ

        Масляна – час забав і розваг. Не могли не відзначити  це свято в своєму селі і культпрацівники с. Зброжківка. 12 березня відбулось фольклорне свято «Масляна , Масляна – колодій!».
        Настрій у всіх присутніх був піднесеним, адже всі прийшли зиму проводжати – весну – красну зустрічати.
        Ведучі сповістили під веселу музику про початок дійства.
        На сцену дівчата закликали Масляну, яка вшанувала всіх гостей і проводила цікаві ігри і забави.  Ведуча разом з дівчатами розповіла про кожен день  тижня Масниці.
        На свято запросили Зимоньку, яка не хотіла віддати свої права Весні. Учасники заходу  приклали немало зусиль, щоб переконати її в тому, що час уже їй відлітати на північ, а віддати свої права  красуні – Весні.
        В територіальнім дійстві взяли участь зав. клубом  Галина Войтенко, зав. бібліотекою Тетяна Караман, Ганна Каракоша, Анастасія Межуровська, Альбіна Марчук, Маряна Ворона.  У виконанні вокального ансамблю «Калинонька»  пролунали чудові пісні «Масляна», «Пісня – побажання».
        Яка ж Масляна без смачних страв? Тут показали свої кулінарні здібності організатори  свята Галина Войтенко і Тетяна Караман.
        Веселі ігри, пісні, вірші створювали неповторну атмосферу весни. Завершилося свято спалюванням опудала Зими, а разом з ним – символічним прощанням зі   старим роком, що зжив себе, і звільненням місця для  прийдешньої весни і оновлення.
        Організатори свята пригостили всіх присутніх млинцями, варениками та солодощами.



Завідуюча бібліотекою – Тетяна Караман

Завідуюча клубом – Галина Войтенко

Комментариев нет:

Отправить комментарий