"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 1 апреля 2016 г.

БІЛЬШЕ ЗНАТИ – МЕНШЕ РИЗИКУВАТИ

24 березня – Всесвітній день боротьби із захворюванням на туберкульоз. В бібліотеці оформлена постійно діюча тематична полиця «Зупинимо туберкульоз разом!», яка поповнюється  новими  матеріалами. Бібліотекар підготувала годину  спілкування: «Більше знати – менше ризикувати», на якій були присутні зав. ФАПом Ільчак С.М.  та група читачів «юнацтво».
         Зав. ФАПом ознайомила присутніх з основними заходами  попередження поширення туберкульозу. В свою чергу  бібліотекар підготувала розповідь про людей, які страждали від туберкульозу, зробили національний внесок у скарбницю світової  культури і розвиток сучасної цивілізації.  Це, зокрема, М. Коцюбинський, С. Руданський, В. Вернадський, Б. Грінченко, Ф. Достоєвський, А. Чехов, Ф. Шопен, О. Горький, Дж. Байрон, Шалам – Алейхем, І.Ільф, О. Грін… 1 серпня – день смерті  Лесі Українки, яка померла від туберкульозу оголосили в Україні «Національним днем вшанування пам’яті  померлих від туберкульозу».
         Розповідаючи українському народові про цих людей, їх творчість та мужню боротьбу із підступною хворобою. Ми можемо значно вилинути на суспільну свідомість наших співвітчизників в їх ставленні до туберкульозу та до хворих на туберкульоз, а самих хворих стимулювати до лікування, одужання  та повернення до нормального і здорового  життя.


Завідуюча Нейківською бібліотекою – С.М. Ільчак 

Комментариев нет:

Отправить комментарий