"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

воскресенье, 12 ноября 2017 г.

Нейківська бібліотека інформує.

       В жовтні місяці Нейківська сільська бібліотека організувала і провела наступні заходи: для групи читачів проведено годину спілкування до Міжнародного дня музики «Із пісні встає Україна моя». Пісня – це голос душі народу, поетичний вияв його працелюбної і співучої вдачі, образне втілення його історії, моралі, мрій і прагнень. Пісня нездоланна і безсмертна, як і той народ, що її породив. Зароджувалась вона у праці й в забавах, у календарних обрядах та ритуальних дійствах наших далеких предків. Була вона з козаками і в звитяжних походах, і в турецькому полоні, і на жалібних тризнах, ночувала на чумацьких вогнищах під високими зорями, тамувала біль розлуки і заглушала брязкіт кайданів на сибірській каторзі, долинала зовом отчого дому до бідних емігрантів у козацькій чужині, про це дізналися учасники заходу.
     Гнатюк Олена підготувала реферат на тему: «Жанри українських народних пісень». Присутні дізналися про історичні пісні, про родино-побутові пісні (зокрема, до родинно-побутових пісень відносяться колискові).
     До 525-ої річниці заснування українського козацтва в бібліотеці заздалегідь було оформлено парад книг «Козацька слава України», де була представлена різноманітна література, яка висвітлює героїзм козацьких ватажків. Читачі мали можливість ознайомитися з цікавими, пізнавальними та повчальними біографіями гетьманів, що з плином часу стали справжніми правителями Українського гетьманату й діяли на протязі майже трьохсот років світової історії



Зав. Нейківською сільською бібліотекою                                  Ільчак С. М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий