"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 13 декабря 2016 г.

Кожна дитина має право на захист і допомогу

         Сучасним дітям майже з пелюшок розповідають про права та обов’язки. Дитина є повноцінним членом  суспільства, тому  також має свої права. Фізична та розумова незрілість дітей потребує спеціальної охорони і піклування, включаючи належний правовий захист. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації і прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов’язком держави.
         В районну  бібліотеку  для дітей запросили учнів 9 класу  ЗОШ №1 з  заступником директора виховної роботи Ганною Богданівною Корнєєвою на правову годину.
          На протязі тижня популяризації правових знань у бібліотеці проходив тиждень інформування з права. Працівники   бібліотеки запросили виконуючу обов’язки начальника Березівського бюро правової допомоги Танасійчук Олену Іванівну та головного  державного  виконавця Березівського відділу державної виконавчої служби ГТУЮ Одеської області Литвиненко Наталію Володимирівну.
         Запрошені розповіли про права та обов’язки дітей ,провели  вікторину. Приємно вразили діти своїми знаннями з правознавства. Значення проведеної години неоціненне, по-перше тим, що діти висловлюють свою думку, збагачують знання, по-друге дають змогу дорослим  інакше подивитись на них як особистостей, що будуть змінювати наше, доросле життя на краще.
     
                                       Завідуюча районною бібліотекою для дітей -
                                                                            Янішевська Л. В.









                                 

Комментариев нет:

Отправить комментарий