"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 1 декабря 2016 г.

КОЛОСОК ПАМЯТІ


         День памяті жертв голодоморів  - щорічний національний пам’ятний день в Україні, що  припадає на четверту суботу листопада.
         Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. До дня памяті жертв Голодомору в Михайлівській бібліотеці відбувся урок-реквієм «Колосок памяті». на захід були запрошені учні 5-9 класів. Бібліотекар  підготувала  книжкову виставку «Голодомор – смуток душі», біль  серця». Авторка  цих слів разом  з зав. клубом  розповіли про те, щоб діти не забували многостраждальної історії нашого народу, допомогли дітям усвідомити значення історичної спадщини про Голодомор 1932-1933 років, виробляти вміння самостійно аналізувати і робити висновки, виховувати почуття співпереживання, пошану до історичного минулого українського народу. Ткачевська  В. зачитала вірш  В. Тютюнника «Бою духів».
         Наприкінці заходу запалили свічки і  хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв сталінського голодомору. Хай для всіх людей доброї волі ця хвилина скорботи стане актом поминання і перестороги. Хай подібне не повториться ніколи.


Завідуюча Михайлівською бібліотекою – Н.Г. Демянчук







Комментариев нет:

Отправить комментарий