"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 7 декабря 2016 г.

СНІД – сучасна проблема людства
           1 грудня -  Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Епідемія набула найбільшого поширення серед молоді, що становить групу ризику наслідок багатьох соціальних та економічних причин. Велика кількість інфікованих дітей до 12 років. Що таке ВІЛ/СНІД, які є шляхи передачі ВІЛ, методики виявлення і лікування, необхідно знати кожному.
         Тому в районній бібліотеці для дітей для учнів ЗОШ №2 9-А, 9-Б класів з вчителем біології Подорожньою Ольгою Іванівною була проведена зустріч з сімейним лікарем Кінарьовим Миколою Івановичем, який розповів дітям про імунну систему людини, куди потрібно звертатися, щоб перевірити  кров на ВІЛ, про методику безпеки захворювання на ВІЛ/ СНІД.
         Бібліотекар Ручка Тетяна Анатоліївна проінформувала дітей про основні шляхи передачі ВІЛ - інфекції. Діти отримали, як найдоступніші відповіді на свої запитання. СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці  XX ст. Про його наслідки потрібно безпосередньо, говорити, інформувати, поширювати знання молодого покоління, тому що це -стосується кожного.
                          
                                      Завідуюча районною бібліотекою для дітей

                                                           -  Янішевська Л. В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий