"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 2 июня 2016 г.

         За рішенням Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй яке було  ухвалене 22 листопада 2004 року 8-9 травня увесь світ відзначає   «День Пам’яті та Примирення». З цієї нагоди Раухівська бібліотека спільно з селищною радою  та Будинком культури провели вечір пам’яті та примирення  «Поєднаємось  у шані  глибокій».
         Ведучими  заходу були секретар селищної ради Луцик О.І. та бібліотекар  Ковальчук О.А., музичну програму підготовила  художній керівник Котельнікова В.С. Ведучі розповіли про ті 45 млн. українців. Але найбільша трагедія українського народу  полягала в тому, що наші співвітчизники  воювали на боці ворогуючих сторін: і  радянській армії , в партизанських загонах, а також в Українській Повстанській Армії, та Організації  Українських  націоналістів . Пройшли роки і ветеранам  колись  протиборчих сторін  потрібно  потиснути руки, схилити голови  та вшанувати пам'ять загиблих з різних сторін:
«Потисним руку, брате сивочолий,
Нас розвела колись страшна війна…
Не будем ворогами більш ніколи
Вкраїна-мати в нас лише одна»
         Прозвучали вірші та пісні військово-патріотичного напрямку. В бібліотеці було оформлено книжкову виставку «Пам’ятаємо. Перемагаємо.» Ввечері , наприкінці заходу, запалили свічки памяті, та з  лампадок  виклали біля пам’ятника загиблим воїнам  слово «Мир».



Завідуюча Раухівською бібліотекою – О.А. Ковальчук

Комментариев нет:

Отправить комментарий