"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

среда, 22 июня 2016 г.

ДВІЧІ ГЕРОЙ  ПАВЛО ПИЛИПОВИЧ ВЕДУТА

         18 червня  у районній бібліотеці пройшов захід до дня народження
П. П. Ведути. Бібліотекарі відділу обслуговування  підготували та провели  інформаційно-бібліографічний етюд  «Мудрий  керівник  і справжній  господар». На бібліотечний захід  прийшли читачі різної вікової категорії та з різними інтересами, але всі були дуже зацікавлені життям цієї людини.
         Небагатьом людям  за їх життя ставлять  пам’ятники.  До таких  во істину Героїв нашого народу, відноситься і Павло Пилипович Ведута. Хлібороби  ставківської артілі ще й досі пам’ятають  як голова П.П. Ведута  на перших зборах заявив: «Не будемо багато  розмовляти . Я не оратор  і говорити не вмію, а будемо діло робити».
         Кожен день біля контори збирались актив, агрономи,бригадири. Вони ставили нові завдання  на найближчий час. Такий порядок  Павло Пилипович  запровадив  з першого ж дня  свого головування. Люди переконувались , що  Ведута і справді не любить по-пустому говорити, а за господарство  неабияк вболіває. Він встигав і  на фермі , і на свинофермі, і в школі, і на полі побувати. Він був задоволений , що показники роботи підвищувались.
         Ця проста  людина, селянин став гордістю  не тільки нашого району , а й держави. Його життя  та праця є гідним прикладом для теперішнього покоління.
         Гарно про Ведуту описує у  своєму вірші Любов Шишацька «Памяті Павла Ведути», який прослухали запрошені у виконані Івана Янченка. Також  присутніх   зацікавила книжкова виставка «Двічі Герой – П.П. Ведута», яку представили працівники відділу обслуговування.


Завідуюча відділом обслуговування – Н.М. Петриця




Комментариев нет:

Отправить комментарий