"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 2 июня 2016 г.

1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо.

З нагоди Дня пам’яті та примирення сільській Нейківській бібліотеці бібліотекар разом з зав. клубом провели годину пам’яті «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо», на яку були запрошені  всі жителі села. Ведучі Ільчак Юлія та  Анастасія ознайомили  присутніх з Наказом Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті  та примирення  та 71-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні», розповіли про страшні сліди  війни, про тих, хто пережив війну в тилу чи на  окупованій території, а також про те, якою тяжкою ціною дісталася нам перемога. Наприкінці  заходу присутні  вшанували хвилиною мовчання тих, хто відстоював  мир  тоді й тих, хто робить це сьогодні  та були запалені свічки миру.
         До Дня Перемоги бібліотека разом з клубом організували і провели літературно-музичну композицію  «Перемога в серцях поколінь», також  була представлена книжкова виставка  «Роки війни – століття памяті».
         У виконанні ансамблю «Нейківчанка» звучали патріотичні пісні: «Дума про землю», «Коли ти в армію ідеш», «Перемога»,  «День Перемоги», «Ясний» та багато інших. У складі ансамблю співають Витопоренко Г., Приходько О., Соловйова Л., Тимченюк Л., Шевченко Л., Шевченко Н., Любенко Т., Сенюк О., Іванова О., Келічева І., Бурова Л., Монько Г., Ільчак С. У виконанні  Гнатюк О. прозвучали пісні «Балада про мальви», «Україна – це ми», «Ти – солдат України». Гнатюк О. і Суліма Ю. виконали пісню  «Маки червоні». Наймолодша учасниця художньої самодіяльності Келічава Д.  порадувала глядачів віршем « Я – українка». Жителі села зі сльозами  на очах слухали пісні і кожен згадував  про своїх близьких , які  постраждали  під час війни.


Завідуюча  Нейківською бібліотекою – С.М. Ільчак

Комментариев нет:

Отправить комментарий