"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 11 марта 2016 г.


Пророк народжений Україною
       Щороку районна бібліотека для дітей проводить Шевченківський тиждень, присвячений світлій памяті улюбленого, народного поета України. Є у нашій українській літературі імена , що увібрали в себе живу душу народу,стали часткою його життя. Таким імям для нас, українців, стало імя Тараса Григоровича  Шевченка.
       Працівники бібліотеки організували і оформили книжкову виставку «Тарас Шевченко: погляд крізь століття» біля якої  проводяться бесіди про твори поета, про життєвий і творчий шлях, про пісні на його вірші.
       Проведена літературна музична композиція для учнів 6 В класу ЗОШ 2 з бібліотекарем Михайловою М. М. .
       Завідуюча бібліотекою Людмила Валентинівна Янішевська  та бібліотекар Ірина Олександрівна Вольф познайомили дітей з творчістю Шевченка не тільки, як поета, але і як художника, адже він вніс свій вклад також в історію української художньої культури. Його мистецтво було орієнтоване на дійсність народного життя.
       Діти  Ворошило Олександра, Количева Анастасія, Дяченко Ксенія, Друженко Іва, Геворгян Даяна читали вірші великого КобзаряБагато пісень написано на вірші поетаде які з них пролунали на нашому заході у виконанні викладача музичної школи Ірини Миколаївни Ігнатенко та її учениці Аліни Волкової «Думи мої», «По діброві вітер віє», «Зацвіла в долині». Учасники заходу не залишилися байдужими до величезної спадщини Кобзаря. Цей  наш виступ підтвердив ще раз те, що слово Шевченка і його пензель невмирущі!

Зав. районною бібліотекою для дітей
Янішевська Л. В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий