"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 3 марта 2016 г.

В Березівській центральній районній бібліотеці  була проведена правова інформинка на тему: «Право на самовизначення. Захист прав національних меншин.», на яку були запрошені люди різних вікових категорій.
         Бібліотекар Павлова Л. О.  інформувала присутніх про те, що всі народи мають право на самовизначення. За силою цього права вони вільно встановлюють свій політичний статус і вільно забезпечують свій економічний, соціальний і культурний розвиток. Особи, що належать до національних чи етнічних, релігійних та мовних меншин, мають право користуватися досягненнями своєї культури, сповідувати свою релігію та проводити релігійні обряди, а також користуватися своєю мовою у приватному житті та публічно, вільно та без втручання чи дискримінації у будь-якій формі.
         Особи, що належать до меншин, мають право активної участі в культурному, релігійному, громадському, економічному та державному житті. Держава вживає необхідних заходів для забезпечення того, щоб особи, які належать до меншин, могли повністю та ефективно здійснювати свої права людини та основні свободи без будь-якої дискримінації і на підставі повної рівності перед законом.
         Ця тема, для присутніх, була дуже цікавою та корисною.


Завідуюча відділом обслуговування – Н.М. Петриця

Комментариев нет:

Отправить комментарий