"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 10 июля 2015 г.

                    Єдина національна родина

         Права національних меншин є невід’ємною складовою прав людини. Потреба належного забезпечення прав національних меншин та надання їм відповідного статусу, сприймається як необхідність міжнародною спільнотою.
         Вдосконалення чинного законодавства України щодо правового статусу національних меншин. Усім громадянам України кожної національності гарантується право сповідувати свою релігію,використовувати свою національну символіку,відзначати свої національні свята,брати участь у традиційних обрядах своїх народів.
         Два мільйони дітей навчаються в Україні мовами національних меншин. Україна є однією з небагатьох держав, де представникам нацменшин надано можливість здобувати повну середню освіту з усіх предметів рідною мовою.
         Про це та інше була проведена бесіда-діалог «Єдина багатонаціональна родина» на базі шкільної бібліотеки ЗОШ № 2  м. Березівки з учнями 6-7 класів. Бібліотекар дитячої районної бібліотеки Тетяна Анатоліївна Шевченко та бібліотекар шкільної бібліотеки Марія Михайлівна Михайлова надали інформацію дітям про права,ознайомили з історією та культурою націй які проживають на Україні. Учні розповіли про  національні  традиції своїх народів: болгарського, вірменського, циганського.
         Незважаючи на різні національності діти спілкуються, навчаються, приятелюють, разом мріють про щасливе майбутнє.


Зав. ДРБ- Янішевська Л. В.

Комментариев нет:

Отправить комментарий