"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 10 июля 2015 г.

УКРАЇНСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ РОМАН

В Червоноармійській бібліотеці було проведено письменницький калейдоскоп «Український історичний роман на який запросили учнів 10-11 класів Червоноармійської ЗОШ.
         У вступному слові бібліотекар звернула увагу гостей заходу на те, що історія України та її народу завжди привертала увагу письменників та надихала їх на створення літературного відображення подій. В своїх творах  письменники не просто викладають історичні факти, а піднімають питання патріотизму і зради , вірності і підступності, кохання і ненависті, благородства і віроломності, показують , як людські вчинки впливають на хід історії та як історичні події змінюють долі людей.
         Бібліотекар представила присутнім підбірку історичних романів письменників Х1Х ст.. М. Костомарова, М. Старицького, Г. Хоткевича. У виконанні Шепотинник Т. прозвучав уривок з повісті І.Франка «Захар Беркут».
         Продовжуючи письменницький калейдоскоп бібліотекар зробила  огляд книг серії  «Український історичний роман», яка представлена в Червоноармійській бібліотеці творами Д. Міщенка, В. Малика, Р. Іванченко, Ю. Мушкетика, А. Мороза, І. Корбача, О. Лупія.
         Окремо бібліотекар згадала про майстра історичного роману П. За-гребельного, досить повне зібрання творів якого є  в бібліотеці. Уривок одного з останніх творів письменника «Тисячолітній Миколай» прочитала Генчу О.
         В ході проведення літературного заходу бібліотекар не обминула увагою  твори сучасних українських письменників : Ю. Логівіна, Т. Литовченко, Д. Білого, І. Білика, які  в канву історичного роману вплітають  елементи містики, авантюрності, образи українських легенд і міфів.
         Твори цих письменників ввійшли до рекомендаційного списку літератури  для юнацтва «Український історичний роман» який було презентовано  гостям бібліотеки.
         Завершуючи захід бібліотекар закликала присутніх частіше відвідувати бібліотеку, більше читати , рекомендувати  прочитане друзям та нагадала слова Т.Г. Шевченка: «Хто полюбить книгу, той далі піде у своєму розвитку. Книга рятує душу  від здеревяніння».

Завідуюча Червоноармійською бібліотекою – Безродня І.П.


Комментариев нет:

Отправить комментарий