"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

пятница, 10 июля 2015 г.

ПЕТРІВКА – МОЄ НЕВЕЛИЧКЕ МІСТО

В цьому році в нашому селі знаменна дата – 190 років з дня заснування села Петрівка.
З метою  виховання любові до рідного села, до своєї держави  і її символів, бажання оберігати природу своєї Батьківщини  в сільській бібліотеці  пройшло свято , яке мало назву: « Петрівка – моє невеличке село». Захід підготували завідуюча бібліотекою – Корнєєва Тетяна Федорівна та завідуюча клубом Кравчук Людмила Павлівна.

«Село ти для мене диво!»
І нехай плинуть за роком рік,
Буду матір горда і вродлива,
З тебе дивуватися повік»,-
   такими чудовими рядками розпочала свято авторка цих рядків . Зі слів старожителів , село Петрівка засноване  у 1825 році. Землі належали поміщику Лікенкову, звідси пішла  стара назва села  Лисенково – доповнила розповідь Кравчук Л.П.
Далі свято  продовжила шкільний бібліотекар – Копач Катерина Федорівна. Вона розповіла  цікаву статистику  про населення, та деякі відомості про село.
Гришанов Микита, Вітрюк Дарина, Скіпор Валерія та Кучай Роман гарно читали напамять вірші про рідний край. В ході програми звучало багато пісень у виконанні Іщенко Вероніки та Вітрюк Дарини «Аист на креше», «Літо». Учні 5 класу виконали пісню «Гей ви козаченьки», «Пісня на добро». Музичний супровід  забезпечила вчителька музики  - Констанжі Тетяна Миколаївна.  В бібліотеці оформлений  краєзнавчий куточок . Тут є  і папка з матеріалами про історію нашого  села, малюнки про рідний край. Красуються роботи місцевих  умільців,  майстринь: вишивки, вироби з бісеру. Тут  збірка кращих творів  юних поетів Березівщини . Копач К.Ф. прочитала вірш нашої землячки – Констанжі Т.М. (яка була присутня на заході ) «Рідна сторона».
Ми українці пишаємося тим, що наша Батьківщина не раз переживала дні сили і слави , мала справді легендарних героїв, мужньо переносила найважчі випробування, коли гинули  мільйони її дочок і синів.
Хвилиною мовчання згадали нашого земляка – 22 річного військовослужбовця з села  Петрівка – Віктора Бошняка, який загинув 10 листопада 2014 року в бою біля міста Донецьк, виконуючи бойове завдання, проявляючи стійкість і мужність.




Завідуюча Перівською бібліотекою – Корнєєва Т.Ф. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий