"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

вторник, 19 мая 2015 г.

ХVI ВСЕУКРАЇНСЬКА ВИСТАВКА-ФОРУМ
«УКРАЇНСЬКА КНИГА НА ОДЕЩИНІ»

         14-16 травня 2015 року Одеська національна наукова бібліотека ім. М. Горького за підтримки Української  асоціації видавців та книго розповсюджувачів, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Одеської обласної державної адміністрації та інших проводять ХVI Всеукраїнську виставку-форум «Українська книга на Одещині»
         Основна мета – збереження та примноження духовного й культурного надбання українського народу, створення сприятливих умов для видання і популяризації української книги, поповнення бібліотек Південного регіону новими виданнями, розповсюдження книг серед читачів, підтримка молодих письменників і поетів.
         Провідний захід виставки-форуму буде спрямований на реалізацію започаткованої Міністерством культури України Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна», що передбачає збирання нових вітчизняних видань та урочисту передачу їх військовій частині Одеського гарнізону.
         Програма другого дня виставки-форуму «Українська книга на Одещині» передбачає проведення виїзного свята української книги в одному з районних центрів Одеської області.
         Додаткову інформацію про виставку-форум можна отримати за телефонами : (048)723-24-78, (048)723-21-93 та на сайті www.odnb.odessa.ua


ХI КИЇВСЬКА МІЖНАРОДНА КНИЖКОВА ВИСТАВКА

         З 20 по 23 травня 2015 року Держкомтелерадіо проводить Х1 Київську міжнародну книжкову виставку.
         Планується, що на виставці свою видавничу продукцію представлятимуть вітчизняні видавництва та видавничі організації  різних форм власності з усіх регіонів України, а також зарубіжні суб’єкти  видавничої справи.
         Передбачається, що в урочистій церемонії відкриття виставкового заходу візьмуть участь керівники держави, закордонні дипломатичні представники та інші офіційні особи.
         Програмою Х! Київської міжнародної книжкової виставки заплановано проведення численних  презентацій книжкових видань, випущених вітчизняними та іноземними видавництвами, прес-конференцій, «круглих  столів», семінарів, присвячених актуальним проблемам книговидання і книго розповсюдження, автограф-сесій, майстер-класів, дискусій за участю відомих українських письменників, літературознавців, художників-графіків тощо.
         Також буде продовжено благодійну акцію із збору книжок для «Бібліотеки Донбасу» під гаслом «Порадуй радість дитині – поділися книжкою».
         З додаткових питань, зокрема щодо умов участі та місця проведення виставкового заходу, звертатись за тел.. : (044)278-87-56, або електронною поштою sector@cjmin.gov.ua . kniga@comin.gov.ua



Комментариев нет:

Отправить комментарий