"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 14 мая 2015 г.

«ГЛИБОКІ  КОЛОДЯЗІ ЖИТТЯ»


         У бібліотеці оформлена книжкова виставка «Мистецтво – чарівне вікно  у світ», біля якої перед членами клубу проведений  бібліографічний огляд літератури . читачі взяли  участь в диспуті «Що таке щастя?» . Адже кожна людина щаслива по-своєму. Хтось із нас знаходить задоволення,  вирощуючи на своїй присадибній ділянці дивовижні за красою троянди, хтось  отримує величезне задоволення , лежачи  на дивані  з улюбленою  книжкою в руках. Для інших найщасливіша хвиля  життя – народження первістка, перший поцілунок , або перші власноруч зароблені гроші. «Якщо  придивитися до людей , які нас оточують, то ми  побачимо, що щасливіші з них ті, хто просто працює, спілкується, закохуючись  життям, дякуючи богові  за кожну мить, проведену з сім’єю, рідними,, а зовсім не ті , хто самотньо іде по життю, займаючись  пошуками сенсу буття та щастя, -  переймалися під час розмови  бібліотекар з читачами. Кожний із присутніх висловлює  свою думку  про щастя: «Щастя  - поруч, воно супроводжує нас всюди!... Ми здатні знаходити  його навіть у малому повсякденному житті !... Ми живемо з  щастям по сусідству, але просто не залишаємось  над тим, що це за почуття.
         На запитання «Що таке щастя?», у своєму розумінні давали відповіді  Шулячинська Алла, Стащук Богдан, Ярошенко Наталя, Мєлех Володимир.
         Успіх і удача залежать ще від того, під якою зіркою,  під сприянням якої сили та стихії народилися.  А тому, хто від природи позбавлений наполегливості, терпіння, сили волі та  розсудливості, не допоможуть в житті. домогтися успіхів ні гроші, ні допомога батьків, ні хитрість. А є люди., яким доля розпорядилася так, що ніщо не зупинить на шляху до  бажаної мети, вона пройде всі перепони і добється  успіху,  збудує своє щастя з нічого.
         Коханець Давид, Сомов В., Варнова Дарина, Яхневич І. розкрили суть удачі  в житті. Що вона приходить до того, хто напружено працює, самовдосконалюється ,намагається жити в гармонії з природою, допомагає іншим людям, не соромиться протягом усього свого життя  вчитися.
         Отже, підсумовуючи дискусію на тему: що таке щастя?, скажемо так:  «Щоб бути щасливим , слід максимально  використовувати подарені долею потенціал гармонії з навколишнім світом, творити добро  і без упину вчитися.
         Щастя, як і будь-яке благо в житті не дається без праці. Тому без працьовитості і наполегливості ніколи не сповниться жодне з наших бажань.

  

Завідуюча Ставківською бібліотекою – КАЛМИКОВА В.К.

Комментариев нет:

Отправить комментарий