"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

понедельник, 18 мая 2015 г.

«НАЩАДКАМ ПАМЯТЬ БЕРЕГТИ»


Встеляйте квітами дороги,
Дзвінкі заспівуйте пісні,
Сьогодні – Свято Перемоги,
Найкраще свято на землі.

         Минають роки, відлітають у вічність. Але є один день , який ніколи  не буде стертий із памяті нашого народу. Це 9 травня 1945 року – дата , яка проголосила визволення нашої рідної землі від нацистських окупантів і перемогу усього людства над  злом війни. сьогодні ми відзначаємо 70-річницю від тоді, коли над нашою країною та усією Європою знову зійшло світле сонце миру.
         Страшні сліди залишила війна. 714 міст і 28 тисяч сіл в Україні перетворила війна на руїни та згарища. 1418 днів і ночей вогняними дорогами  крокували визволителі. Не дивлячись на тяжкі перепони вони усе витримали і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя, тому що вірили у свої сили й не жаліли свого молодого життя  заради Батьківщини.  Низький  уклін Вам , Ветерани!
         З нагоди 70-річчя до Дня Перемоги над нацизмом у Європі, та з метою патріотичного виховання учнівської молоді у районній бібліотеці 7 травня  було проведено захід  «Нащадкам пам’ять берегти» Учні 10-го класу та вчитель Бойко М. П. ЗОШ № 1 мали змогу ще раз ознайомитись з історією тих часів. Бібліотекарі Кожарновська Людмила Борисівна та Павлова Лариса Олексіївна провели  патріотичний відео-екскурс на якому розповіли про історію України в Другій Світовій війні. Розповідь бібліотекарів супроводжувалась демонстрацією кадрів воєнної хронічки та документального кіно. Бібліотекарі також представили  книжкову виставку «Вклонімося  великим тим рокам». А на завершення заходу присутні також дізналися про історію виникнення символу  до Дня Перемоги в Україні над  нацистами  - квітку Мак та прослухали вірш Р. Котика «Маки».
         Без миру немає дитинства, немає майбутнього. За щастя дітей, за мирне блакитне небо, за цвіт землі борються усі чесні люди. Адже мир та злагода – це найцінніші здобутки суспільства. І нехай  спливають щасливі роки, нехай зростають  діти, нехай квітнуть сади.



Завідуюча відділу обслуговування – Петриця Н.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий