"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 мая 2017 г.

Писанкові очі Всесвіту
У всіх народів світу є свої звичаї, свої традиції. І український народ – не виняток. Після Різдва найбільшим християнським святом є Великдень, або свято Пасхи.
Цього дня воскрес Ісус Христос. Свято відзначається в Україні ще з Х ст.. завжди припадає на неділю, тому й має назву Великий день або Великдень.
Бібліотекарі відділу обслуговування підготували та провели у ЗОШ №2 народознавчу годину «Писанкові очі Всесвіту». На захід були запрошені святитель Свято-Миколаївського храму отець Володимир, директор школи Шимко А.В., завуч Щербина І.Л., Дімова А.С., вчителі Бурлакова Н.М., Чантай В.К., Осипенко Ю.Ю., Онищук Н.М. та бібліотекар Михайлова М.М..
Працівники бібліотеки Кожарнов
















ська Л.Б., Павло Л.О., Ручка Т.А. розповіли присутнім про чудові звичаї та традиції українського народу, які передаються з покоління до покоління. Про надзвичайне свято Пасхи та її символіку, адже найважливішим атрибутом Великодня є Пасха та писанка або крашанка.
Звичай на Великдень розпочато святкування яйцем побутує в Україні з давніх давен, адже яйце має чудову силу – зародка нового життя. Яєчко є символом Христового Воскресіння, бо як із мертвої шкарлупи яйця народжується нове життя, так і Христос вийшов із гробу до Нового Життя.
До уваги учасників заходу були представлені відеоролики «Распятие Иисуса Христа», «Усе що ви не знали про Великдень» та відео презентація «Символіка української писанки».
Отець Володимир розповів легенду виникнення крашанки червоного кольору, та про страждання Ісуса Христа за наші гріхи. А на завершення своєї розповіді отець Володимир запросив учнів на Великдень до дзвіниці смикнути за мотузку і вдарити в дзвін, щоб привітати з Воскресінням Ісуса Христа.
Учні Жеребко Настя, Слабенко Люба, Мельник Аліна, Галиченко Віка та Верба Настя зачитали вірші про Великдень.
Щербина І.Л. розповіла як готуватися до свята Воскресіння Ісуса Христа.
Бібліотекарям було дуже приємно почути слова вдячності за проведений захід від директора школи Шимко А.В.

Зав. відділу обслуговування - Петриця Н.М.

Комментариев нет:

Отправить комментарий