"Вчіться та читайте.
Читайте книги серйозні.
Життя зробить все інше"

Федір Достоєвський

четверг, 25 мая 2017 г.

«Чорна трагедія на кольоровій землі»
Є дати, які не викликають у наших душах нічого іншого, окрім жалю, болю та співчуття. До таких належить річниця аварії на Чорнобильській АЕС.
26 квітня бібліотекарі відділу обслуговування районної бібліотеки підготували і провели годину – реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі». Захід пройшов у ЗОШ №1 на якому були присутні вчитель історії Бойко М.П., вчитель російської мови та зарубіжної літератури Гергі Т. В., психолог Лободинська К.В. та учні 8 - 9 класів.
Працівники бібліотеки Павлова Л.О. та Ручка Т.А. розповіли учасникам заходу про екологічну трагедію, яка сталася 26 квітня 1986 року о 1-й годині 24 хвилини 40 секунд.
Тієї весняної ночі почалася Чорнобильська ера. Страшна стихія розверзла пащу атомної електростанції, і величезні невидимі хмари радіації попливли над землею. Біда, що не мала ні кольору, ні запаху, зігнала з рідних місць тисячі людей. Вони залишили свої домівки, рятуючи себе і своїх дітей. У життя увійшли слова «радіація», «зона», «ліквідатор», «відселення».
Присутні ушанували пам’ять чорнобильців, які ціною власного життя без вагань та роздумів ліквідували наслідки аварії хвилиною мовчання та доземно схилилися в подяці перед живими ліквідаторами цієї страшної трагедії.
Книжкова виставка «Чорнобиль! Його забути не дозволяє майбутнє» дала можливість усім присутнім згадати про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, з часу якої минуло вже 31 рік. Також бібліотекарі підготували документальні відеоматеріали про Чорнобильську трагедію.
Наприкінці зустрічі вчитель історії Бойко М.П. підвів підсумки заходу і висловив слова подяки за співпрацю.
Зав відділу обслуговування - Петриця Н.М.











Комментариев нет:

Отправить комментарий